laupäev, 28. veebruar 2009

Majanduskriisist, kokkuvõtlikult

Tõsi, lauluke on veel eelmise kriisi ajast:


Kazjol, bljääd

Ma parem ei hakka kirjeldama, milliseid kõveraid teid pidi jõudis minu külmkappi Poola päritolu pooleliitrine pakk kitsepiima. Ei tasu vist eraldi mainidagi, et kõik ülejäänud pereliikmed, meie juures poolteise kohaga söömas käiv naabrite kass kaasa arvatud, ei näidanud üles vähimatki entusiasmi selle äratarbimise suhtes. Enne äraviskamist otsustasin ollust siiski maitsta.

Hmm.

Maitses nagu väga rammus piim. Ma ei tea, mil viisil olid poolakad seda menetlenud, kuid iseloomulikku lõhna oli vähem tunda kui enamiku kitsejuustude juures. Ehk siis, erinevalt juustudest, kõlbas täitsa tarvitada.

Imelised tervendavad omadused?

No mina arvan küll, et palavik otsustas minust õhtuks lahkuda pigem ibuprofeeni mõjul :)


kolmapäev, 18. veebruar 2009

Käed eemale emakeelest!

Juhtusin täna Vikerraadiost kuulma nuttu ja hala saadet sellest, kuda eesti keele ja kirjanduse tundide arvu vähendamine gümnaasiumiastmes toob kaasa ei vähem ega rohkem kui üleüldise kirjaoskuse languse, produtseerib põlvkonna, kes ei oska isegi CV-d kokku panna (erinevalt praegusest, hehhee :)) ning viib eesti rahvuse vältimatule väljasuremisele.

Ja mina, vana loll, arvasin senimaani, et õpside põhiaur läheb hoopis sellele, et tänamatuid jõnglasi riigieksamiteks treenida...

Aga päriselt ka. Matikud väidavad, ja täiesti õigusega, et matemaatika osakaal kooliprogrammis on liiga pisike, ilma rohkemate loodusteaduste tundideta jääb jälle meie majandus kängu, keeleoskusele peab samuti rohkem rõhku panema, sest muidu pole meie pisirahval maailmas midagi kobiseda, otse loomulikult on vaja suurendada kehalist koormust, sest meie laste füüsis on otse haletsusväärses seisus, ka kunstiharidusele ja laulmisele peaks kulutama rohkem tunde, sest mis mitmekülgsest isiksusest me muidu räägime, lisaks ei saa meie rahvusteadvus läbi ilma senisest detailsema (ja sellevõrra rohkem tunde nõudva) ajalookursuseta, kindlasti peab tunniplaanis olema riigikaitseõpetus ning jõnglaste moraalsele palgele mõeldes peab muidugi religiooniõpetuse kohustuslikuks tegema... Ühesõnaga koolipäeva pikkus peaks olema minimaalselt 25 tundi, lisaks veel kodused tööd, huvialaringid, ühiskondlik tegevus ja muu selline.

Iseseisvate, elurõõmsate, oma peaga mõtlevate ja vastutustundlike kodanike väljakoolitamine? No kuulge! Seda ei ole ju üheski ainekavas kirjas ja järelikult ei pea sellele ka aega raiskama.

kolmapäev, 4. veebruar 2009

Päevakohane

Kommentaarideta.
Kes teab, miks, teab isegi :)

esmaspäev, 2. veebruar 2009

Võtan vastu ka lätikeelseid patsiente :)

Mis sai teoks muidugi tänu taevaisale ja Google'ile (mitte küll tingimata selles järjekorras).
Proovige ka, tulemus on päris naljakas. Eriti hieroglüüfidega ;)