pühapäev, 24. jaanuar 2010

Elu võimalikkusest külmarekordi tingimusis

Hommikul oli akna taga -29,7, kümmekond meetrit alla jõe poole tõenäoliselt veel paar-kolm kraadi külmem. Ilmajaam, mis kah jõeorus, ehkki kilomeetrijagu allavoolu Jõgeval, väitis selle talve külmarekordiks -32,4 kraadi.

Kui kaks korda päevas ahju kütta, pole väga viga. Elektriküttega vannituba see küll ei päästa, lisaks on selle ehitanud eelmine omanik, kes oli multifilmist "Käib kah!" tuntud jänese otsene järeltulija, seal nii soojustuse kui mõtestatud tegevuse arvelt kõvasti kokku hoidnud, mistõttu lisaks akna alumisele servale jäätub vaikselt ka sein ise (seda siis vannitoa sees). Noh, loodame, et talle selle eest põrgus väike lisaküte orgunnitakse...

Kõige väiksem lippab ringi karukostüümis, mida tuleb aegajalt õhemaks koorida - suure lippamisega läheb nahk märjaks. Suurema tirisin, julm lapsevanem nagu ma olen, hommikul ujuma.

Tegelikult on Kuremaal pühapäeva hommikuti kõige mõnusam aeg. Rahvast on suht hõredalt, saunad soojad, riidekappidest saab valida sellise, mis lukku ka käib. Samale ideele on tulnud ka miskine süstatrenn, kes pühapäeva hommikuti poolt basseini okupeerib ning süstaga ümberminekut harjutab. Peab ütlema, et basseinitäis süstasid on ühtaegu nii veider kui lõbus vaatepilt :)

Sihukese pakasega on saun igatahes vägagi asjaks. Minule aitab saadud soojalaksust siiamaani, võsuke aga oli tükk aega solvunud, et ma ta tervelt minutiks leiliruumi keelitasin. Noh, maitseasi - vähemalt pidas ta seal kauem vastu kui ta teine lapsevanem :p

neljapäev, 21. jaanuar 2010

Nokia jätkuv tarkvaraikaldus

Vanasti, kui rohi oli veel rohelisem, talved olid ikka lumega ja mu telefon veel uus, sai sinna pandud ka üks ilgelt kasulik lisavidin - Wellness Diary. Sellega sai jälgida kaalu ja veresuhkru kõikumisi, monitoorida oma trenniasju ja üldse. Ma ei liialda, kui ütlen et tänu sellele vidinale võtsin vähemalt viis kilo alla.

Millalgi eelmisel aastal aga käskis Wellness Diary ühe uuenduse alla laadida ning lakkas seejärel töötamast. Viskasin uuenduse välja, panin vana versiooni tagasi ja olin paar kuud jälle õnnelik. Siis aga panin lollist peast tervele telefonile tarkvarauuenduse peale ja nüüd, tee või tina, Wellness Diary enam käima ei lähe.

Raisk, ma ütlen. Kilod jälle kogunevad.

Elaksin ma Ameerikas, oleks Nokia juba ammu tervisekahjustuse tekitamise eest kohtusse kaevatud.

Kuna me aga paraku oleme Eestis, üritasin asja parandada tarkvarauuendusega. Tutkit, brat! Olin nimelt vahepeal läinud üle uuele ja uhkele Windows 7-le, mille kohta Nokia Software Updater ütleb, et ta ei ühildu selle opsüsteemiga!

Mismõttes nagu?

Windows 7 on juba kuid väljas, arendajatele mõeldud versioonid peaaegu aasta. Ja nad IKKA VEEL arendavad oma kuradi softi Windows 7-le mõeldud beetaversiooni! Ja siis need kummikutehase mehed imestavad, miks nad turuosa kaotavad...

Kusjuures ega see PC Suite ise kah parem ole - telefoni ja kaabli draivereid see millegipärast ei paigalda, nii et iga kord, kui ma telefoni kaablitpidi arvuti külge torkan, läheb Windows võrgust draivereid tirima. Mõnna :S

Kui ei teaks, et Sony-Ericssoni ja Samsungi softid on veel hullemad, oleks Nokia juba ammu pikalt saatnud.

Paneme telefonil GPRS-i kinni

Vahel on ajalehest ikka kasu ka. Lugesin täna puhtjuhuslikult, et Tele2-lt võib tellida ka telefoni internetiühenduse kinnikeeramise. Välja nad seda muidu kuidagi ei reklaami (ega nad raha peale vihased ole) ning iseteenindusest ma kah sihukest võimaluist tuvastada ei suutnud. Kuna sellessamas iseteeninduses tuulates avastasin, et mu võsuke on jooksva arveldusperioodi viie päeva jooksul jõudnud juba 70 krooni eest mobiilset internetti tarbida (hoolimata kokkulepetest ja lubadustest, eksole), helistasin Tele2-te.

Peab ütlema, et klientide lahterdamise automaatsüsteem on neil seal tõeliselt rõve - pidin kolm või neli korda vajutama kas number ühte või kolme, et nad ikka aru saaksid, mis asjus ma neid tülitada tahan. Toru tõstnud tibi aga oli lahkus ise - jah, internetiühendus esaab küll kinni keerata (jess!), kas ma ikka tean, et koos sellega ei saa enam ka MMS-e vastu võtta (halleluuja!) ning äkki ma olen huvitatud nende uuest teenusest - kui telefon on välja lülitatud, siis pärast sisselülitamist saab tasuta SMSi, kes ja millal sulle on  helistada püüdnud (miks ka mitte).

Nonäis.

Kui seal just mingit konksu sees ei ole, siis igatahes väga meeldiv - nii rahakotile kui ka muidu :)

Vana kõutsi ei murra miski

Sõitsin hommikul bussiga tööle. Kolde puiestee peatuses tuli peale Elav Klassik. Mis sest, et reisisaatja ta peaaegu et sisse kandis (tal on jalad kehvad ja, olgem ausad, aastaid kah auväärselt) - olles end vaevalt istuma toetanud, asus ta kohe lähedalseisvat pruunisilmset tibi ümber sõrme keerama. Kusjuures ei midagi labast - ta luges tibile luuletusi. Ja kergitas viisakalt mütsi kah :)
Jaa, noored mehed, õppige meistri käest!
Tibi igatahes sulas kui või...

teisipäev, 19. jaanuar 2010

Kohustuslik Avatari-postitus

Asjast endast, nagu ütles juba surematu Ostap Bender Mõõga ja Saha Liitu asutades, ei pea ma siinkohal rääkima - te teate seda niigi. Keda ebakonstruktiivne nutt ja hala ei huvita, ärgu parem lugegu :)

Aru ma ei saa, miks filmi ei soovitata alla 12-aastastele - täitsa tavaline muinasjutufilm. Isegi Aktuaalne Kaamera näitab rohkem seksi ja vägivalda, Disney multikatest ma ei räägigi. Tegelt on Avatari parental guide jummala naljakas, nagu nad enamasti kõik:
Female natives wear indigenous type clothing that frequently allows both full and partial views of their mostly human-like breasts. Both males and females wear a loincloth that covers the front of their pelvis
The buttocks of both male and female aliens are frequently seen.
A male and female begin to kiss. (Sex is implied.)
None of these scenes are meant to be sexual.

Ja nii edasi, aina paremaks läheb :p

Mul oli tegelt neist niinimetatud pahadest rohkem kahju. Võtame või "põhipaha" - kaevanduskorporatsiooni kohapealse osakonnajuhataja. Kujutage ette, sa teenid kusagil karuperses ahnetele aktsionäridele megapappi, sinu vastutada on kari inimesi ja miljardite väätuses tehnikat, keda/mida pärismaalased pidevalt risaiklida üritavad ning lisaks kõigele pead sa jagelema kamba ebalojaalsete teadlastega. Kes susserdavad miskise etnograafia ja esoteerikaga, selmet vastata ühele lihtsale, ent väga olulisele küsimusele: mida kurat nad seal küll suitsetavad? Vean kihla, oleks SEE küsimus õigel hetkel vastuse saanud, jäänuks kogu tulevärk ja tapmine üldse olemata, Pandora saaks rahulikult oma kanepit eksportida ning onu Cameronil poleks vaja kaht järgmist osa vändata...

Kuri kolonel meeldis mulle ka - ta lihtsalt tegi seda, milleks teda välja oli õpetatud, ja tegi seda nii hästi kui oskas, ilma rohkema tigeduseta kui hädapärast tarvis. Muide, tema reinkarnatsioon mõnes järgmises osas on samahästi kui välja lubatud :)

Või siis kõik need inimesed, kes Pandorale lihtsalt pappi teenima tulid ja kes lõpuni lootsid, et pärismaalastega saab asjad rahumeeselt ära klattida - mille eest nemad pidid surema? Kellel neist kahju on, peale minu? Ja muide, pärismaalaste noor pealik Tsu'tei ei pea kah Cameroni tõenäoliselt hea sõnaga meeles - vähe sellest, et talt pruut üle löödi, pealik sai ta olla kah ainult mõned päevad, enne kui ta igavestele jahimaadele saadeti. Ei ole siin maailmas õiglust, ei ole!

Nii et kas ma soovitan Avatari kinno vaatama minna? Ärge minge. Cameron & co on juba piisavalt pappi teeninud. Tõmmake parem netist :)

Ütlete, et piraatfilmi ei näe ju 3d-na? No ja siis. Olgem ausad, "ohhoo - cool!" elamuse saab 3d-st esimesel kolmel korral, pärast seda harjud juba ära ning võtad asja sama loomulikult kui stereoheli. Uskuge mind, 3d ei anna Avatarile eriti midagi niisugust juurde, mida 2d-st kätte ei saa.