kolmapäev, 3. jaanuar 2018

Doktor Baarmäni suur aastahoroskoop

Kindlasti on lisaks aastavahetuse telekava järelkajadele hetkel põletavaim küsimus - mida toob alanud aasta minu suurepärasele tähemärgile? Mida oodata, mida karta ja kas ükskord naeratab õnn, eriti rahalisel kujul? Aga ärge muretsege, doktor Baarmän, Chevalier ja Geltilhomme, tähtede tundja ja saatuste läbinägija, zen-pohhuist ja transvegan, annab oma äärmiselt tõepärase horoskoobi teie käsutusse.

Jäär

Sinu põhiliseks terviseprobleemiks sel aastal on stress. Soeta endale mõned head zen-pohhuismi käsiraamatud või kui lugeda ei viitsi, mine too Lätist hüva mikstuuri, mis sind sellel rajal püsida aitab. Jooksmise või joogatamise asemel, mida kõik teised soovitavad, mine parem ujuma või vedele niisama vannis. Pea meeles - kulgedes kulgemata arendad silmaringi ning ühtlasi võitled ka lampjalgsuse vastu.
Su sõprade ring tahab kriitilise pilguga ülevaatamist. Ma ei ütle, et peaksid senistest loobuma, aga kõiki neid, kes omal algatusel toru pole tõstnud, ei ole vaja ka tingimata ise üles otsida. Küll aga otsi uut seltskonda ja uusi tutvusi - võimalus, et kohtad hingesugulast või muidu toredat inimest on suurem kui muidu.
Mis perekonnaseisu putub, siis tähed näitavad, et sind võib tabada mõni uus koduloom:

Sõnn

Lühidalt öeldes tuleb hea aasta. Vähemalt võrreldes eelmisega. Kilode põletamiseks ja karva läikimasaamiseks kulub vähem vaeva, raha tuleb küll samapalju (miinus uued maksud), kuid ilmselgelt morjendab see sind vähem kui kartsid. Täitub ka üks sinu suurimaid salasoove - sel aastal pead suhtlema sulle ebameeldivate inimestega vähem kui tavaliselt.
Pangast tasub küsida laenude refinantseerimist - võimalus, et hakkad vähem maksma, on fifty-sixty. Religioosset või muidu esoteerilist ärkamist sinu puhul ette näha ei ole, kuid jehoovatunnistajaid ning poliitikuid ootad külla hea meelega - kemps tahaks juba ammu värvilise paberiga ülekleepimist.
Armastus? No see käib loomulikult kõhu kaudu:

Kaksikud

Mine poodi, varu seepi, nuustikuid, vannisoola ja juuksepalsamit - sinu jaoks on alanud karma puhtakspesemise aasta. Mistõttu tervisehädadest kimbutavad sind igasugu ekseemid, kõõm ja kui oled Tallinna resident, siis ka kerge kloorimürgitus. Võimalik, et sul tuleb ka vannituba remontida, kehvemal juhul koos alumiste naabrite omaga.
Asjal on omad plussid ka - kuna oled pidevalt pestud, lõhnad hästi ja üldse oled veeprotseduuridest reibas ja heas toonuses, on sul vastassoo hulgas meeletult lööki. Võimalik, et lisaks vannitoale tuleb sul remontida ka voodit, diivanit, köögilauda, esikukappi, välisust... Ega see odav lõbu ei ole, nii et siit võid välja lugeda ka vihje oma selle aasta finantseisu kohta.
Otse loomulikult tabavad sind lõpuks nii Issanda imed kui ka religioosne ärkamine:

Vähk

Aasta on sells mõttes kehv, et sunnib sind oma mugavustsoonist välja ronima. Peamiselt tööalaselt, kuid võimalik ka, et suhete liinis. Võtmesõna on kommunikatsioon - ära solvu ja ära eelda midagi, enne vihastamist katsu välja uurida, kas su kolleeg või kaaslane ikka mõtles seda, mida sa arvasid kuulvat, ning üldse katsu inimestest rohkem hästi mõelda. Kui sa mugavustsoonist väljas olles paanikasse ei satu ning suudad suhelda ausalt ja heatahtlikult, on oodata ka preemiat - ohtrat ja heakvaliteedilist seksi ning miks mitte sellega kaasnevat perelisa.
Kui tunned, et nii töö- kui pereprobleemid üle pea kasvavad, siis tead küll, kuspool Läti on:

Lõvi

Tähtede seis soovitab sul sel aastal olla hea kuulaja, isegi siis, kui kangesti tahaks õpetada või pikalt saata. Jah, see on tüütu, kuid veel tüütum on pärast nii enda kui teiste haigetsaanud egosid (või peanahka) lappida. Samuti käseb horoskoop panna kõrvale nii palju raha kui vähegi kannatab - varusid võib veel selle aasta sees hädasti tarvis minna. Samuti soovitatakse sul süüa rohkem rohelist kraami, ehkki mul pole õrna ettekujutust, milleks see hea peaks olema.
Tööalaselt on alanud aasta kõike muud kui stabiilne ja rahulik, aga võrreldes eraelus võimust võtva kirgede tormiga on see nagu nunnu ja sõbralik pagarisaade. Parem hakka juba praegu sõpradele välja tegema ja ole nende vastu muidu ka kena, sest paljuski on nemad need, kes su mudamülkast välja tirivad. Muidugi pärast seda, kui on irvitamise lõpetanud:

Neitsi

Karjääriredelil erilisi hüppeid ette näha ei ole - tavaline ülespoole ronimine. Ka tervise osas on jutt sama mis kogu aeg - lisaks selle pärast muretsemisele pead õppima vähem muretsema ja end rohkem lõdvaks laskma. Zen-pohhuistid ootavad sind oma ridadesse!
Raha kulutades võid tea impulssoste, valmistudes millegi vastu, mida kardad. See ei ole hea mõte - hiljem saad niikuinii aru, et käitusid mitte kõige targemini, ja hakkad jälle stressama. Parem kuluta oma raha inimestele, keda armastad.
Armastusest rääkides - ees peaks ootama kaunikesti hea aasta. Laiendad suhtlusringi, kohtud uute huvitavate inimestega ja üldse käitud oma mõõdupuude järgi frivoolselt ja vastutustundetult. Ent see tasub ära igasugu huvitavate võimaluste näol:

Kaalud

Tulemas on raskem aasta kui eelmine. Seda eriti töö mõttes - koormus tõuseb, vastutus suureneb, hullemal juhul võib isegi vaba aega vähemaks jääda. Ka teviserindel pole asjalood kiita - tuleb hakata dieeti pidama. Seda küll mitte koguste mõttes - söö palju tahad, aga hoidu toiduainetest, mis sulle hästi ei mõju. Eks sa ise saad aru küll, mis need olla võiks - kui hakkab paha või valus või sügeleb, mõtle järele, mida sa 6-12 tundi tagasi sõid ning proovi sellega nädalajagu vahet pidada. Suhkru- ja alkoholikoguste piiramine kõlab küll jubedalt, aga on tõenäoliselt hea mõte.
Mis eraelulistesse jamadesse puutub, siis sinu jaoks võib see küll kõlada veidralt, aga sellel rindel kuhjunud probleemides on süüdi vähene kommunikatsioon. Ma pean silmas mitte selle kvantiteeti, vaid eelkõige seda, kas ja millal sa räägid nii sulle kui partneritele olulistest asjadest, kas sa oma soove ja tahtmisi otse ja ausalt, ilma ümbernurga vihjamisteta väljendatud saad ning kas sa sealjuures arvestad oma partneri(te)ga mitte ainult formaalselt, vaid siira empaatia ja kaasaelamisega.
Kui eraelu korda saad, võid natuke aega ja energiat ka pühendada oma lemmiktegevusele, võõraste konfliktide vahendamisele:

Skorpion

Alanud aastasse astud rõõmsate ootustega ning tõenäoliselt ei tule sul ka väga pettuda - inimesed tunduvad kenamad, võimalusi rohkem, Läti piir lähemal kui enne... Ära siis häbene oma rõõmu ka ümbritsevatega jagada - on ka neil tuju parem ning suhted ladusamad.
Vabal ajal katsu lisaks füüsisele koormata oma mõistust, see hoiab ka stressi sinust eemale. Lahenda ristsõnu, loe huvitavaid raamatuid, minupoolest õpi programmeerimist - peaasi et mõtted väga omapäi uitama ei lähe.
Tööalaselt tuleb alanud aasta stabiilsem kui eelmine - koondamistont ähvardab vähem (või oled juba koondatud), tööülesandeid lisandub (või väheneb) tasapisi, ülemused sõimavad natuke vähem kui enne. Võimalik, et sinu arvamust küsitakse rohkem ja äkki saad isegi kiita.
Loomulikult on ka raha oodata:

Ambur

Ma ei ütle, et sind koondatakse või vallandatakse, kuid tähed näitavad, et alanud aastal on sul rohkem aega oma hobide jaoks. Samuti võid saada parema kontakti oma sisemise minaga ning seda peamiselt seetõttu, et veedad rohkem aega iseenda meeldivas seltskonnas. Üldse käseb horoskoop sel aastal vähem tõmmelda ja rohkem vooluga kaasa minna, samuti püüda vähem olukordi kontrollida ja lasta rohkem teistel, eelkõige lähedastel enda eest otsustada. Ma jätkvalt ei vihja millelegi, kuid tervise osas pidi alanud aasta olema hea dieedi pidamiseks ja kaalu vähendamiseks... Küll aga võid välja mõelda uue suurepärase äriidee või eriti kavala püramiidskeemi.
Mis orientatsiooni puutub, siis võid avastada endas kunstinautleja:

Kaljukits

Alanud aastal tuleb teha otsuseid, seda nii suhete vallas kui tööalaselt. Kui suhe või projekt on end ammendanud või sa ei tunne end selles hästi, tuleb loobuda. Ja kui, vastupidi, suhe on hea ja projekt edeneb, tuleb sinna raha juurde panna. Mitteotsustamisega teed lõppkokkuvõttes endale haiget ja, mis veel hullem, kaotad raha. Nii et parem mõtle välja mida sa tahad - isegi kui see tähendab lõppu, ollakse sulle su otsuse eest lõpuks tänulikud.
Töös ja äris ootamatusi ei paista, kuid laenamisega ole ettevaatlik - võimalik, et selle aasta lõpus või järgmisel aastal võib tagasimaksmisega tõrkeid tekkida. Parem tekita endale sularahapuhver igasugu ootamatuste tarbeks.
Ilmselt sa selles osas meeldetuletamist ei vaja, kuid suhtle rohkem sõprade ja suguseltsiga. Tõenäoliselt on sul selleks nii energiat kui seltskondlikkust, mida ammutad teadagi kustkohast:

Veevalaja

Näib tulevat selline aasta, mil emotsioonid rohkem kui üks kord üle pea kokku löövad. Kuid see on pigem hea - saad parema kontakti nii oma pere kui partneriga, jääda (heas mõttes) silma nii ülemustele kui investoritele. Võimalik, et võidad loteriiga, saad palgakõrgendust või vähemalt saad osa tulumaksu tagasi. Ka tervis tõotab tulla parem kui eelmisel aastal, eriti kui elad oma pinged kenasti välja, sööd korralikult ja liigutad ennast vähemaltg paar korda nädalas.
Lihtsalt seksi sel aastal ette näha ei ole - partneriga tuleb rääkida oma tunnetest ja vajadustest, hullemal juhul tuleb isegi seks ette planeerida ja kalendrisse kirja panna. Aga muidu on mõnna.
Kui seksi kohe üldse ei ole, võid läbi elada religioosse ärkamise:

Kalad 

Sel aastal tuleb pöörata tähelepanu pisiasjadele - tähelepanematusest tehtud kirjaviga, hooletult poetatud lause või peenikest kirja läbi lugemata antud allkiri võivad kaasa tuua tõsiseid konflikte ja kaotusi. Seevastu soovitavad tähed rohkem magada, mis mõistagi mõjub hästi ka tervisele.
Kui tunned, et praegune töökoht ei tee sind õnnelikuks, tuleks kindlasti töökohta vahetada. Aga jällegi, ära tee seda enne, kui uus koht kokku lepitud.
Reisile lähed raudpoltkindlalt - kui mitte Madeirale või Taisse, siis Läti piirile kindlasti.
Mis rahasse puutub, siis

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kle misasi on transvegan?
a) transvenstiit vegan
b)transrasvu tarbiv vegan
c) poolel teel veganismi transformeeruv isik?

dr Baarmän ütles ...

Ei üks, teine ega kolmas.
See on pmst sama mis transseksuaal - identifitseerib ennast veganina, ehkki välised tunnused (transvegani puhul siis liha mittesöömine) puuduvad ;)

dr Baarmän ütles ...

Vt ka transkarsklane.