kolmapäev, 13. aprill 2011

Ära osta kallima otsa Nokia telefone!

Ei, raud on neil üldiselt hea. Tädi Maimu (81) näiteks pillas oma odavama otsa Nokia sügisel surnuaiapingi kõrvale. Kui see kevadel lume alt välja sulas, läks see pärast ärakuivamist jälle laksust tööle. Ja ega mul oma N82-e raua kohta paha sõna öelda ole. Isegi aku, ehkki neli aastat vana, peab vähese lobisemise puhul veel pea nädal aega vastu. Aga see kuradi tarkvara...
Üle-eelmisest töökohast jäi külge loll harjumus oma kontaktid-kohtumised Outlooki sisse peksta, need seejärel telefoniga sünkroniseerida ja lasta viimasel oma kokkusaamised ja muud kohustused õigel ajal meelde tuletada - arvutit pole ju alati käepärast. Eks ma sünkroniseeri neid aeg-ajalt nüüdki.
Paraku on Nokia oma lollakat Ovi Suite'i järjekordselt uuendanud, sealjuures testimise pealt paar eurot kokku hoides. Miskipärast arvab Ovi sünkroniseerimisteenus, et Outlooki andmeväljad on seal, kus tema arvab neid olevat, mitte seal, kuhu Microsoft neid tavaliselt salvestab, nii et pärast sünkroniseerimist on osa andmeid ja seadeid telefonist kadunud.
Minul konkreetselt läksid kõige kaduva teed kiirvalikuklahvid, samuti unustas telefon ära, millist helinat konkreetse kontakti juurde mängida. Iseenesest on see suht tüütu, kuid mitte katastroof, millalgi suvel aga lõppes sünkroniseerimine sellega, et telefoniga tehtud fotode kataloog muutus ligipääsmatuks, helinate kaust aga kustutati sootuks.
Ühesõnaga - kui lehed kirjutavad, et Nokia ja Microsofti partnerluse tõttu võidakse lahti lasta kuni 6000 leiutaja-inseneri, võib see küll kõlada küüniliselt, kuid seniste saavutuste valguses saaksid nad koristajate või loomatalitajatena ehk siiski paremini hakkama kui kummikutehasele tarkvara treides. No isegi Windows ei saa olla nii vilets soft kui senine Symbian!
Ja mis neil seal Nokias Androidi vastu on, sellest ma ka aru ei saa.

Kommentaare ei ole: