reede, 9. aprill 2010

Paar sõna Rimi kaitseks

Jajaa, ma tean küll - kuradi rootsi kapitalistid tahavad meie kodumaise lihatootmise välja suretada. Ja nende poed on tõesti nõmeda ja ebaloogilise kaubapaigutusega. Ja Säästuka püsikunde ei ole ma ka enam ammu, eriti pärast nende feisslifti.
Aga.
Riskides publiku meelepahaga olen siiski sunnitud möönma - Rimi ei ole kunagi öelnud, et eestimaist liha nende poekettides enam ei müüda.
Lähme ajas tagasi.
Samal päeval, kui Mart Ummelas kuulutati aasta parimaks ajakirjanikuks, produtseeris Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht iseenesest mittemidagiütleva pealkirjaga pressiteate. Ma ise söön kah lehma meelsamini kui siga - kasvõi selleks, et Allahi silmis mõned lisapunktid teenida. Paraku ei olnud pressitibin iseennast tsiteerides sõnastusega piisavalt ettevaatlik, nii et sellest, et eestimaine liha ei kao Rimi keti poodidest ära ning et kodumaine liha on tegelikult ka kvaliteetne, võis aru saada ainult väga hoolikal ning mõttega lugemisel.
Siit oli ainult üks samm uudiseni "Rimi hakkab omatootena müüma vaid välismaist sea- ja veiseliha," aga no kes kurat seda pisikest täiendit seal pealkirjas ikka tähele paneb (ma ise muide kaasa arvatud).
Ma arvan, et meil kõigil on sügavalt poogen, millisele kräpile see või teine kett oma firmamärgi peale kleepida laseb - terve talupojamõistusega ning oma tervisest hooliv tarbija ostab ketitoodet nagunii ainult äärmise hädavajaduse sunnil. Seesama Rimigi on oma nime all juba aastakümneid Läti viinereid ja Leedu mineraalvett müünud, ilma et keegi kobisenud oleks. Aga veelkord - ehkki Rimi kommunikatsioon oli täielik äpardus, ei lugenud mina küll sealt kusagilt välja, et Rimi kodumaise liha kvaliteeti otsesõnu halvustaks või teataks selle oma lettidelt ärakorjamisest. Samas jäeti täiesti teenistusvalmilt teatesse kõik võimalused sellest valesti aru saada. Egas konkurendid lollid ole.
Vaene kommunikatsioonitibin.
Tõenäoliselt tuleb tal nüüd ametis jätkamiseks hea mitu meetrit sedasamustki imeda.
Muide, puhtast uudishimust ostsin eelmisel nädalal Tartu Lõunakeskuse Rimist maisikakku, väidetavalt kah nende endi toode. Jube hea oli :)

7 kommentaari:

Ray D. Noper ütles ...

Eip, asi siiski lihtsam, ise ütlevad: Rimi: müüme vaid imporditud värsket sea- ja veiseliha.

Ja oli ka, vaatasin järgi päritolumaa... ja läksin kõrvale Maksimarketisse. Põhimõtte pärast, toorest liha seekord ei vajanud.

dr Baarmän ütles ...

Ma täna kohe käisin vaatamas - vähemalt Sõle säästukas oli kohalik kaelakarbonaad kenasti riiulis. Mitte et ma seda ostnud oleksin.
Nii et nad seal ise ka ei tea, mis toimub. Targem on tõesti eemale hoida.

dr Baarmän ütles ...

Oot - paistab, et kodanik Hankewitz E24-st paneb segast. Kui ma vaatan algset pressikat, siis selles Östholm küll ei ütle midagi niisugust, mida Hankewitz ta ütlevat väidab.
Ma pole kaugeltki Rimi poolt, aga kurat, ilmaaegu ei tasuks neid kah peetida.

Koomas Toomas ütles ...

Pressiteade pressikaks, kui vaadata poes toimuvat, siis sea- ja loomaliha on neil seal nüüd küll Poolamaine. Olen ennegi pattu teinud ja Maagi maaletoodud Leedu kana söönud (Rannamõisa), aga sel hetkel, kui poes võetakse see vähenegi valikuvõimalus (Leedu vs Eesti nt), saab minul ka küllalt. Prisma on ka müünud Taani seakalelakarbonaadi überhinnaga, aga eriti patriootlikel on ikka olnud võimalus ka Rakvere või Valga poolt vääristatud Eesti sealiha osta. Ja kui ka rimi hüpermarketites saab ainult tublide Poola talumeeste kasvatatud siga, siis on juba minu meelest põhjust küll ja küll feissbukis vastava protestikommuuniga liituda ja IRL kõrvalasuvasse Selverisse minna (kasvõi kaks korda kallimat) Eesti päritolu liha ostma.

Oleks ma mõne teise jaekaupleja turundaja, teeks hvikiirusel antikampaania - meil müügil Eesti liha, ja nii jääbki! - ja müüks lihaleti kõrval muidki kaupu hullu raginaga.

Offf ütles ...

Eesti päritolu liha ostetakse TURULT. Kas kesk- nõmme v. mõnelt teiselt on juba maitseasi.
Senikaua kuni saastakas on esmataarbekaubad 9.90 olen mina edasi Saastaka klient.

P.S. Barman, millal mõned olled teeme?

dr Baarmän ütles ...

Offf, turu suhtes on mul omad kahtlused.
Aga muidu kima siia, mul õlled alati külmas ;)

Koomas Toomas ütles ...

mwahhahaaaa!
neljapäevast Eesti liha Rimis tagasi.