pühapäev, 16. detsember 2018

Getodieet

Ettenägelikumad blogilugejad mõtlevad muidugi juba sellele, mis tuleb pärast jõule ja aastavahetust, ehk siis vahepeal taljele ja muudesse huvitavatesse kohtadesse ladestunud pekist lahtisaamisele. Ja ega selleks otstarbeks midagi kavalamat kui dieet välja mõeldud ei ole, dieedivaldkonna viimane moeröögatus on aga (trummipõrin) - getodieet!

Ketodieeti teame ju kõik, sellele ma siin täiendavat reklaami tegema ei hakka. Getodieet on veel lihtsam ja soodsam, ära jääb nii tüütu kalori- kui ka veel vastikum rahalugemine, sest reegleid on ainult kaks:
1. Süüa võid palju tahad.
2. Maksta selle eest midagi ei tohi.

Tundub ju mugav, onju?

Sõpru, sugulasi ja Päästearmeed väärkasutada on täitsa lubatud, sest varem või hiljem tüütate nad nagunii ära ja leivalt ning supilt maha võetakse teid üsna ruttu (sotsiaalosakonda pole mõtet ronidagi, see saadab teid kohe pikalt). Toidupangas hakatakse teid ka ilmselt imelikult vaatama, kui te sinna oma mersuga kohale vurate ja noh, eks südametunnistuse piin, et olete ilma söögita jätnud mõne kaaskodaniku, kes päriselt ka nälga tunneb, kuluta ju ka rohkem kui ühe kalori.

Südametunnistusest rääkides - ei, ma ei õhuta kedagi seadust rikkuma. Võid ju katsetada lihtlabase poevargusega või karmimal juhul proovida naabruskonna niggadelt nende burksid jõuga ära võtta, aga usu mind, arestimajas on kalorid väga täpselt loetud ja alla võtta sul seal ei õnnestu. Niggadega võib paremini minna - kui sa just ei paranda oluliselt kohalikku kiirjooksurekordit (mis kindlasti mõjub taljele hästi), on kaks võimalust - sa kas veedad järgneva kuu suhteliselt ebaapetiitse haiglatoidu peal ning paremal juhul on sul raskusi ka lusika käeshoidmisega, teisel juhul aga - noh, ilma hammasteta on ka raske liiga palju süüa.

Ise endale toidu kavatamine on täiesti okei, eriti arvestades, et see on suht pika vinnaga protsess ja praegusel aastaajal nagunii eriti midagi ei kasva. Nii et kui kevadeni välja venitate, võib julgelt kardulad maha panna ja kaalikate ümbert umbrohtu kõplama asuda - füüsiline töö värskes õhus mõjub kah figuurile hästi.

Mis töösse puutub, siis vabatahtlik töö või töötamine pelgalt toidu eest on kah lubatud - eks näis, kaua te niimoodi vastu peate. Loodetavasti leiate peagi, et lihtsam on see paar-kolm päeva ausalt ära nälgida, ihaldatud kaalunumber kätte saada ja getodieet kuradile saata hoopis sõbrale-sõbrannale kaela määrida :)

Kommentaare ei ole: