neljapäev, 4. detsember 2008

Ärge pekske Meelist!

Sain minagi tolle kurikuulsa Äripäeva spämmi, mispuhul esitangi pealkirjas toodud üleskutse.
Meelis on tegelt tore poiss ja minu rikutud fantaasia esitab igast variante, milliste pattude eest sunniti ta alla kirjutama kirjale, mis tunnistab enamiku Eesti ettevõtluse ja muu toredaga tegelevad inimesed süüdimatuteks lollpeadeks ("ehkki te kinnitasite meile, et ei soovi spämmi, siis kinnitage nüüd veelkord üle, et peate seda soovi ikka endale siduvaks"). Ma umbes kujutan ette, miske pasalaviin talle tema postkastist lähema paari päeva jooksul nüüd välja valgub - kui ta muidugi ise ka ei ole Äripäeva domeeni omale spämmifiltrisse pannud :)
Ausalt öelda ei saa ma hästi aru, millest nüüd selline kisa ja nördimus - samasuguseid, kui mitte hullemaid teateid ja ettepanekuid sajab meie kõigi postkastidesse ju iga päev kümneid, kui mitte sadu. Võib-olla pole kallid kaasmaalased lihtsalt veel harjunud saama emakeelset spämmi?
Igal juhul pole ju vahet, kas spämm on eesti- või hiinakeelne, läbilugemata lähevad nad prügikasti ju mõlemad.
Ei kadesta neid, kes võtavad vaevaks vastata või loobumisvorme täita - sellega saab ju spämmimootor hea ülevaate toimivatest meiliaadressidest. Te võite küll sinisilmselt uskuda, et kui te ikka väga kõvasti peale käratate, siis ÄP võtabki teid oma nimekirjast välja - noh, võib-olla võtabki, kuid miski ei keela neil oma spämmibaasi edasi müüa, välja rentida või emafirmale kasutada anda.
Mu ametlikul meilipostkastil on aripaev.ee igastahes juba aastaid keelatud domeenide nimekirjas ning ka gmaili omale sai öeldud, et seesinaseid tuleb edaspidi kohelda kui rämpskirju.
Nii et jätke Meelis rahule, ma ütlen!

Kommentaare ei ole: