kolmapäev, 27. veebruar 2008

Pitsa ajab üles...

Ärge kunagi, ma ütlen mitte kunagi tellige menüüst keskmisest kallimat toitu, mida üks väike söögikoht tõenäoliselt harva serveerib. Ise lendasin täna just sellesse orki - kaks kollektiivselt tellitud päevapitsat olid imemaitsvad, uitmõtte ajel menüüst valitud külmsuitsu lõhest ja muust staffist kattega pitsa aga lõhnas ja maitses nii, nagu oleks seda õnnetut kala nädal aega kuuma pitsaahju kõrval hoitud - mida ta tõenäoliselt oligi... Ok, liialdan, tegelikult ei olnud "parim enne" vist ikka veel saabunud ja kõlbas süüa ka, aga teab kui maitsev ta ei olnud.
Kuid põhimõte on sama - ega eestlaslik kokkuhoidlikkus naljalt midagi ära viskama ei kipu, nii et kui praetükk kuskilt küljest veel lausa roheline ei ole, siis tema eest ka täishinda küsitakse. Ehk üldistades - kui tahate saada värsket ja maitsvat kraami, siis ärge vaadake hinda, vaid käivet. Gurmeepoes, kus käib mõni ostja nädalas, võidakse teile kurat teab mida pähe määrida, Säästumarketis seevastu vahetub kaup suht kähku ning püsib seetõttu värskem ;)

Kommentaare ei ole: