teisipäev, 26. veebruar 2008

Teel opsüsteemivaba töölaua poole

Lisaks muule tööle jõudsin täna siis lõpiks niikaugele, et põhimõtteliselt on mul edasiseks tööalaseks funktsioneerimiseks vaja ainult brauserit ning töötavat internetiühendust. Miks see hea on? Kasvõi sellepärast, et minu kasutada olevate masinate ja tarkvaraplatvormide hulk hakkab juba üle pea kasvama :) Ja viimase nädala jooksul erinevate kontode sünkimiseks kulunud aeg on märkimisväärne, lisaks õnnestus mul umbes poole päeva meilid ikkagi olematusse saata...
Ühesõnaga - suunasin oma põhilise meilikonto korporatiivsele aadressile, mis oli juba varem suunatud ümber Google'isse. Ah jaa, meie sisemeiliaadressi lasin juba nädal tagasi omapõhiaadressile suunata, nii et sisemeilid liiguvad mul nüüd üle kolme konto. A las liiguvad, ega siis ise lükkama ei pea ;) Google, muide, on lahkesti nõus korporatiivse domeeni MX-kirjed oma serverisse suunama ning @firmanimi.ee kujuliste meilikontodega mässamise pisikese honorari eest enda peale võtma.
Veidi lisamässamist Google'i kontodega, ja Thunderbirdi kalendriplugin Lightning süngib ennast Google Calendariga. Outlooki kalendrit ei õnnestunud otse Lightningusse eksportida, Google aga neelas selle ilusti alla. Nii et Outlooki kalender koos korduskohtumiste ja sünnipäevade meeldetuletustega istub nüüd lisaks lokaalsele kalendrile ka Google'is.
Täiuslikust õnnest jääb puudu võimalus dokumente otse meilimanusest Google Apps'is mudida, aga vist avastasin ka häki, kuidas seda teha saab ;)
Telefoniga kogu see kupatus ikka veel ei sünkroniseeru, loodetavasti annab seda viga telefonivahetusega parandada...

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Miks sa nagu ise oma elu nii meeltult keeruliseks teed? Mailid v6iks ju olla IMAPIi peal ja siis saab neid suvalise IMAP klinediga lugeda. Kui oled majast v2ljas siis veebikliendiga.
Dokumentidega sama teema -- milleks neid synkida? Pane parem yhte kohta kust sa igast keskkonnast ligi saad. See mitme keskkonna vahel elamine tahab harjumist muiudgi. Lisaks soovitanu sul uurida mis on RDP (remote access) Windowsi all ja NX! ehk nomachine linuxi all.

P.S. Ja tegelikult soovitan t88 ja era-asjad hoida RANGELT lahus. P2rast on endal lihtsam!

dr Baarmän ütles ...

Ära muretse, IMAP on olemas ja fungab ilusti ;) Lihtsalt heldisin korra seepeale, et üldjoontes poleks sedagi vaja... Dokumentidega läheb veidi aega, meie üldkasutatav võrguressurss istub suht spetsiifilise tulemüüri taga, sellest läbinärimine pole päris viie minuti töö.
Remote access on hea soovitus, paraku pole mul sihukest masinat, mis kogu aeg võrgus tiksuks - mobiilse inimese värk.
Eraasjade jaoks on loomulikult koduarvuti ;)