teisipäev, 4. november 2008

Justkui oma presidenti oleksime valinud...

Kaua meil juba Jänkistani presidendi valimistest räägitakse? Aasta? Ja kandidaatidest, vähe sellest, isegi asepresidendikandidaatidest teame me ju praktiliselt kõike, noorpõlvepattudest aluspesu hinnalipikuni. Just praegu vaatan Aktuaalset Kaamerat - kummastki kandidaadist arvavad midagi kohalikud parteifunktsionäärid, parlamendiliikmed, välispoliitikaeksperdid, tavalistest realeheneegritest rääkimata (kodanik Siku tegemisi ma parem ei kommenteerigi).
Mis sundis mind omaette küsima - kas meie koduse Euroopa Liidu juhtide valimisele pühendati miljondikki samapalju tähelepanu? Kuidas neid üldse valitaksegi? Ja kes kurat meid üldse õige praegu juhivad, ah? Mina küll ei ole Euroopa Liidu presidenti valimas käinud. Vähe sellest, keegi pole mind isegi niisugustele valimistele kutsunud!
Kaua me sihukeste isehakanute iket kannatame, ah?!?
Okei, tegelt mul mingi udune aim, kuidas Euroliitu juhitakse, vist ikka on, hädakorral saab siit mälu värskendada. Aga ikkagi. Miks on nii, et Ameerika või isegi Venemaa valitsemine ja valitsejad on pildis märksa tugevamalt kui meie uue suure kodumaa omad? Ja miks see asjaolu kedagi ei koti, mina ise kaasa arvatud?

Kommentaare ei ole: