pühapäev, 23. november 2008

Okkaline teekond Balti jaama poole


Ehk siis eelmise sissekande apdeit. Ütlen kohe ära, et sinna ma ei jõudnudki.
Nagu Tarmo juba kirjutas, saime kännu tagant välja kella seitsme paiku, ja rohkem või vähem sujuvalt kella kaheksa kandis Tallinna piiresse. Õnnelikud olid need, kes Ülemistel maha läksid, sest mõnisada meetrit peale Kitseküla perroonijuppi tehti järjekordne pikem paus.
Nähtavasti sai vedurijuhi abil mööda vaguneid ringisiiberdavatest ning rongist välja nõudvatest jõnglastest, veel enam aga nende tüdinud emmedest lõpuks siiber, sest pärast pooletunnist kommentaarideta seismist tõmbas ta rongi sadakond meetrit tagasi, nii et soovijad said viimase vaguni kaudu rongist välja ronida. Enamik seda võimalust ka kasutas, välja arvatud mõned vihased prouad esimeses klassis, kes väsimatult õiendasid, et see on neil esimene ja viimane kord rongiga sõita. Palju õnne neile edaspidi autoga hanges istumast muidugi :)
Väidetavalt siirdus rong siiski mingil hetkel ka lõpp-peatusse, mul aga oli kuuetunnisest ronglemisest seks korraks küll. Isegi püksid olid selle aja peale peaaegu ära kuivanud. Ja peab kohe ütlema, et võrreldes Jõgevaga olid Tallinna ilmaolud suisa suurepärased, tuul polnud kaugeltki nii tugev ega lumi nii märg.
Ja mis peamine - ühistransport liikus! Mis sest, et aeglaselt ja lünkadega, aga siiski! Sain kohe trammiga Vabaduse väljakule, kus pärast pelka pooletunnist ootamist kiilusin end silmini täis nr 40 bussi. Peab ütlema, et rahvas oli, kas kitsaste olude kiuste või siis tänu sellele tavatult sõbralik, suhtles ja naeratas täiesti mitteestlaslikult, pakkis end kokku ja laskis väljatahtjad kenasti mööda...
Kui tervis nüüd sihukesest hootisest külmetamisest homme midagi arvama ei hakka, siis minule küll tänane päev meeldis :)

2 kommentaari:

Tarmo Õuemaa ütles ...

sama siin. külm on nahavahel, aga muidu oli päris huvitav kogemus. Vaatasin, et postimehes paistis juba mingit jorinat, et rongis rahvale mingit infot ei jagatud ja on ikka jobud küll need raudteetöötajad. minu arust olid küll viisakad ja rääkisid nii palju kui teadsid. Vedas, et Ülemistes maha hüppasin. Ühele kooliõele pakkusime ka Ülemistest küüti, aga ta jäi rongi peale, sest teda oodati Balti jaamas.

dr Baarmän ütles ...

Ma oma vagunis ka miskist jorinat ei kuulnud, enne kui Kitsekülas paarkümmend minutit juba ära oli seistud.
Meil otsustas üks joodikuonu anda etenduse tamburi ja kempsuuksega, rahval oli tükk aega irvitamist kuipalju :)