reede, 9. jaanuar 2009

Fujitsu-Siemensi Digi-TV pulk

Ei, ärge jätke doktor Baarmänile liigset raha kätte! :)

See oli alles üleeile, kui arutasin ühe sõbra, tuntud arvutiajakirjanikuga, kas tasub endale Digi-TV pulka soetada, ja jõudsin suht kindlale veendumusele, et kuivõrd Digi-TV tahab vastuvõtuks sigahead signaali ja sellest tulenevalt maru vinget antenni, pole Jõgeva-suguses pommiaugus, kus isegi meeterlaine omal ajal eriti ei levinud, sihukese vidinaga nagunii miskit peale hakata.

Ehkki neelud olid kõvad - mõned päevad tagasi jäin Euronicsis pikalt vaatama Hauppauge analoogset USB vidinat, mida ära ostmast takistas vaid müüjapoisi kinnitus, et Eesti digikanaleid see ei näita. Õhtul asja uurides selgus muidugi, et näitaks küll, kui vastav koodek küljes oleks...
Eile aga tulin raamatupoest ja sättisin juba EMT-i boksi juures kõrvaklappe pähe, et kojumarssimine väga igavaks ei läheks, kui juhuslikult jäi pilk pidama helerohelisel karbil: Fujitsu-Siemens, Slim Mobile USB DVB-T, hind 590 krooni (sama palju kui see Hauppauge pulk). Otse automaatselt ronis käsi tasku rahakoti järele...

Kodus oli muidugi suht niru tunne, eriti kui avastasin karbist antennijupsiku, saksakeelse kokkupanemisjoonise ning mitmekeelsed ohutuseeskirjad, kus eestikeelses osas loeti peale karmid manitsussõnad, et ma kasutaks ainult Fujitsu-Siemensi välist toitejuhet (?!?) ning hoiduks seadme lasekriire vaatamisest (WTF?!?!?).

Palju ei parandanud muljet ka installiplaadi sissetorkamine - see tõmbas vaikimisi käima saksakeelse installika ning protseduuri lõpuks üritas jõuga arvutisse suruda saksakeelset Adobe Readerit (tagane, saatan!). Kuidagimoodi sain siiski nii rakenduse kui draiverid peale ja programmi käima.

Vaikimisi oli regiooniks määratud Eesti, kuid kuidas ma (saksakeelsest juhendist loetud õpetuse järgi) ka ei üritanud uut kanalivalikut defineerida ja rakendust skännima panna, teatati mulle tuimalt, et antud regiooni jaoks pole kanaliplaani saadaval, signaali leidmisest ja kanalite ülesotsimisest rääkimata.

Nüüd jätan ma natuke sealt kohalt vahele, kuidas ma kindlaks tegin, et nii jublakas, draiverid kui ka antenn siiski töötavad, ja jätkan sealt, kus ma avastasin, et vidinale võib regiooniks ka Läti valetada. Seepeale läks kanaliotsing lahti mis mühises, kõigepealt leiti 7 vaba ning seejärel 27 kodeeritud kanalit ning visati lõpuks ka pilt ette. Ilus, pole midagi öelda!

Mis mind aga kõige rohkem üllatab, on seadme võimsus. Selle üle, et ta Tallinnas kuus pulka kuuest ette võttis, ma eriti ei imestanud, aga et ta isegi siin Jõgeval, pisiantenni magnetjalga pidi radikatoru küljes näitab viis pulka kuuest... Respect! Pagan, mina pole siin ennemalt õhkupidi kunagi rohkem kui kaks ja pool kanalit kätte saanud :)

Ühesõnaga selle raha eest on vidinat küll ja veel, eriti kui te end installiprotsessist läbi närida suudate. Ärge ainult antenni arvutikotis kaasas tassides seda jalgapidi arvuti kõvaketta lähedusse unustage :p

Kommentaare ei ole: