pühapäev, 17. mai 2009

Mobiilne internett nüüd ka linuxi all

Ma ei usu oma silmi - Ubuntu 9.04 tundis Huawei PCMCIA modemi ära ja tõmbas EMT mobiilse interneti püsti! Krt, see junn ei taha Windowsigi all normaalselt töötada...
Ei oskagi öelda, mida ma selle suure rõõmuga nüüd peale hakkan. Siin Lõuna-Eesti metsade ja mägede vahel on levi muidugi tattaeglane ja kui mõni kaaskannatajatest peaks veel telefoniga helistama, katkeb ühendus sootumaks.
Aga muidu - kõva sõna!

3 kommentaari:

Unknown ütles ...

Heh, tore lugeda, et see jubin Linuxi all töötab.

Larko ütles ...

Eks Ubuntu traadita sidega järjest paraneb. 8.10'ga õnnestus mul esmakordselt üldse aegajalt wifisidet tekitada. 9.04'ga pole veel jõudnud proovida kuid mu enda võrgu leiab ta ikka üles ja suudab isegi sinna aegajalt omal algatusel sisse logida. Tõeliseks proovikiviks saab muidugi võõraste võrkude katsetamine, mis aga Soomes langetatud kohtuotsuse alusel on rängelt seadusevastane tegevus. Noh, sitta sellest seadusest, sitt seadusetõlgend nagu ta on :-P

dr Baarmän ütles ...

No kui Ubuntu WiFi-t püsti ei saa, on probleem tavaliselt mingis haruldasemat sorti riistvaras, mida ta ära ei tunne.
Mul näiteks oli vastupidine situatsioon - Inteli kiviga Dell suutis windowsi all kohaliku külawifi üles leida alles pärast draiveriuuendust, kuid keeldus end selle külge ühendamast. Ubuntu 6.10 töötas probleemideta.
Aga võõrast võrku loomulikult kettale installitud opsüsteemiga ei häkita. Selleks on spetsiaalne Live-CD - http://en.wikipedia.org/wiki/BackTrack. Ma tahaks näha, kuidas õiguskaitseorgaanika sind kustunud mäluimpulsside alusel süüdi mõistab ;)
Huawei jubinale tuleb muidugi EMT parameetrid ette anda, aga see ei ole keeruline. Miks ma üldse katsetama hakkasin, oli tänu sellele, et Ubuntu teatas uue modemi leidmisest.