pühapäev, 24. jaanuar 2010

Elu võimalikkusest külmarekordi tingimusis

Hommikul oli akna taga -29,7, kümmekond meetrit alla jõe poole tõenäoliselt veel paar-kolm kraadi külmem. Ilmajaam, mis kah jõeorus, ehkki kilomeetrijagu allavoolu Jõgeval, väitis selle talve külmarekordiks -32,4 kraadi.

Kui kaks korda päevas ahju kütta, pole väga viga. Elektriküttega vannituba see küll ei päästa, lisaks on selle ehitanud eelmine omanik, kes oli multifilmist "Käib kah!" tuntud jänese otsene järeltulija, seal nii soojustuse kui mõtestatud tegevuse arvelt kõvasti kokku hoidnud, mistõttu lisaks akna alumisele servale jäätub vaikselt ka sein ise (seda siis vannitoa sees). Noh, loodame, et talle selle eest põrgus väike lisaküte orgunnitakse...

Kõige väiksem lippab ringi karukostüümis, mida tuleb aegajalt õhemaks koorida - suure lippamisega läheb nahk märjaks. Suurema tirisin, julm lapsevanem nagu ma olen, hommikul ujuma.

Tegelikult on Kuremaal pühapäeva hommikuti kõige mõnusam aeg. Rahvast on suht hõredalt, saunad soojad, riidekappidest saab valida sellise, mis lukku ka käib. Samale ideele on tulnud ka miskine süstatrenn, kes pühapäeva hommikuti poolt basseini okupeerib ning süstaga ümberminekut harjutab. Peab ütlema, et basseinitäis süstasid on ühtaegu nii veider kui lõbus vaatepilt :)

Sihukese pakasega on saun igatahes vägagi asjaks. Minule aitab saadud soojalaksust siiamaani, võsuke aga oli tükk aega solvunud, et ma ta tervelt minutiks leiliruumi keelitasin. Noh, maitseasi - vähemalt pidas ta seal kauem vastu kui ta teine lapsevanem :p

Kommentaare ei ole: