teisipäev, 25. märts 2008

Nokia sünkimisest ja mobladest üldse


Piiritu kurbtus ja kaastunne haaras mind, kui lugesin Offfi saagat 5070-ne sünkimise teemadel. Ja respekt - Offf on juba nii vana mees, et mäletab veel, kuda IR-ühendus töötab :) Minul, tuleb tunnistada, pole veel ühtki seadet selle imekanali kaudu paaritada õnnestunud. Nokia 6021-l, mille kunagi ühe sooduskampaania ajal ostsin, töötab sinihambaühendus korralikult ning PC Suite ja Outlook süngivad valutult. No ok, peaaegu valutult - sünnipäevameeldetuletused pannakse vaikimisi kisama eelmisel päeval kell 23.45, mis ei ole teps mitte öörahu huvides. Muide, kahtlustan, et Offfi topeltkontaktide jama tuli sellest, et üks komplekt istus tal SIM-il, teine aga tõmmati telefoni mälusse.
Kokku on mul olnud kaks Nokiat, neist eelmine oli igikestev 5110, mis, kui ta veel surnud ei ole, töötab vist vanas töökohas siiamaani (seal nad juba naljalt midagi minema ei viska:)). Siis oli kaks Ericssoni, viimane juba Sony Ericsson, mis läksid sõna tõsises mõttes lolliks - tarkvara jooksis kokku. Päris kõige esimene oma telefon oli ka kõige vingem - Philips Twist, mille ostsin 1999. aastal. Tollele käis veel SIM koos selle suure kaardiga sisse, ekraan aga oli üherealine. Oijah, olid ajad :) Kusjuures vinge oli too tellis selle poolest, et pidas vastu ka kõige kurjemale loopimisele ning püsis levis ka kõige tihedamas metsas ning sügavamas keldris.
Aga miskit pole parata, hetkel käivad neelud jälle uue telefoni järele. Kes oskab soovitada? Üle 3 000 raha välja käia ei taha. Bluetooth on kohustuslik, HSDPA tuge selle papi eest vist ei saa (kui saab, võtan tänuga vastu). Kuna mp3 mängija tahab ka väljavahetamist, siis võiks uus telefon juba ka normaalset saundi mängida. Üks gigane MicroSD kaart on mul ka üle, nii et toda peaks ka saama kuhugi susata. Kaamerat ei pea olema, aga kui juba, siis olgu korralik. Helistada peaks ka saama muidugi :D
Pilt on pätsatud Nokia veebi veateate lehelt, tekst on seal samaväärne :)

2 kommentaari:

Offf ütles ...

1. Kuna pesnsion2ridele ei meeldi, kui riigiametnikud rahva raha raiskavad, siis saavad riigiametnikud kuni 2000-kroonise telefoni. BT-d selle raha eest t2na veel ei saa.
2. EI, mul on k6ik kontaktid m2lus. Kui m2lu ja SIMi paralleelselt kasutada, siis l2ks see swamm t2itsa lolliks.
3. Yldselt ei tohiks k6rgema kihi rakendusprotokollid (mida otlookiga synkmine kahtlemata on) kuidagi s6ltuda kasutatavast v6rgu ja fyysilisest kihist. Olgu siis andmekandjaks sinised raadiolained, punased infralained v6i sootumaks eletriimpulsid kaabli sees.

dr Baarmän ütles ...

Aga mis siis juhtub, kui sa ikkagi mõlemapoolset sünkimist üritad? Nii saab ju rakendus ka tagasisidet, mis telefonis juba olemas.
Hiljem saab ju kõik ära kustutada, kui miskit viltu läheb :)