teisipäev, 18. märts 2008

Veider kant see Pelgurand

Ütleme ausalt, tegemist ei ole Tallinna eliitrajooniga. Ehkki asukoha poolest võiks - eelmise Wabariigi ajal see siia ja Koplisse juba kavandati. Realiseerida jõuti paraku vähe, mõningase ettekujutuse saab vast vaid Sirbi tänava kandi paarismajadest. Üldiselt aga lokkavad siin hruštšovkad, sekka mõned kvartalid stalinismi ja 80-ndate alguse tellisarhitektuuri pärleid.
Elavad neis majades õnneks enamasti toredad inimesed, kuid tundub, et paljusid nende seast pole elu just hellitanud. No ja eks nad ürita siis elule samaga vastata - kes lõhub bussiooteputka klaase, kes sodib seinu, kes aga on suisa mõnuainete küüsi langenud. Ühesõnaga, pimedas üksi ma siin liikuda julgen (kaalukategooria õnneks lubab:)), aga auto jätan küll akna alla verd tilkuva südamega - vanal Passatil löödi esimese tunni ajaga küljeklaas sisse ja rabati makipaneel ära. Eks ma ise olnud loll ka, kesse käskis paneeli ette jätta...
Seda kummastavam on näha, kuidas mõne sellise mitte just esimeses nooruses tellismaja ees pargib suht uuenda seeria Mercedes või tuttuus Lexus. No ja siin on muidugi koht, kus minu rikutud fantaasia tööle hakkab. Kas tõesti jäi pärast vinge sõiduki soetamist parasjagu niipalju üle, et endale odavamas linnajaos kaks tuba osta/üürida? On see tööauto (milline on sel juhul töökoht? :p) Või käiakse siin lihtsalt tädirannas? Nii palju põnevaid, vastamata küsimusi :)

1 kommentaar:

Offf ütles ...

Meie naaberrahva erip2rad. Point on selles, et kui sul Merut, Bemmi v. kalllimat Audit ei ole, siis pole sa (v2hemalt osa venelaste silmis) mingi mees. Sind lihtsalt ei v6eta t6siselt. Samas kui elamine suvalises urkas pole venelase jaoks mingi staatusen2itaja. Bemm lihtsalt PEAB olema, kui sa tahad teatud seltskonnaga suhelda ja 2ri teha.